- 80 g æggehvider,
- 20 g sukker,
- 200 g flormelis,
- 100 g mandelmel,
- 10 g kakao,
- et nip salt
Fyld: Hasselnøddecreme, fx Nocciolata eller Nutella
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og pisk, til hviderne er seje og blanke.
Bland imens flormelis, mandelmel og kakao sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvide og fold forsigtig det hele sammen.
Fyld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små cirkler af macronmasse ud på bagepapiret, 30-40 styk i alt. Lad dem stå på pladen i 15 minutter.
Varm imens ovnen til 160 grader (IKKE varmluft) og bag de små macarons i den forvarmede ovn i 10-15 minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud og lad kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret.
Fyld de afkølede macarons med hasselnødecreme og læg dem sammen to og to.
Opbevar de små macarons køligt indtil servering.